FARKAS TÜZÉP CSENGER

Úgy döntött, hogy felújítja fürdőszobáját, de nem tudja, ez mivel jár pontosan, lépésről lépésre?
Ne vágjon úgy bele, hogy nem ismeri a legfontosabb tudnivalókat, még akkor sem, ha mesterembert bíz meg a feladattal. Sosem árt, ha Ön is pontosan tudja, milyen szakaszok vannak hátra, mi az, amit muszáj megcsinálni, stb. Íme, az az 5 lépés, amit minden felújításkor meg kell tenni!
Érdemes a felújítás megkezdése előtt megtervezni, átgondolni, mit szeretnénk megváltoztatni, átalakítani. Ennek megfelelően válasszuk ki a burkolólapot, amelynek ismeretében már könnyű lesz a helyes és költséghatékony segédanyagok beszerzése is. Szintén nagyon fontos lépés, hogy kiválasszuk a szakmailag felkészült, megbízható kivitelezőt. 

Ha megvan a kivitelezőnk, megvannak a burkolólapok és szaniterek, kezdődhet a munka!
  1. A megfelelő alapfelület kialakítása.
Ha a vízcsöveket és az elektromos vezetékeket is cseréljük a falban, akkor jobb, ha lebontjuk a régi burkolatot a teljes felületen. Ilyenkor vakolással készítsünk sík és hordképes alapfelületet. A járófelületen esztrich betont alkalmazzunk. Érdemes ezekhez a feladatokhoz gyors kötésű anyagokat használni, mert akkor hamarabb lehet kezdeni a burkolást, és nem fog károsodni a felület az aljzatban lévő maradék nedvesség miatt.

Ha viszont nem lettek cserélve a vezetékek, és a meglévő burkolás megfelelően tapad az aljzathoz és megfelelően síklapú, rá lehet tenni az új burkolatot. Ebben az esetben fontos a felület zsírtalanítása, erős lúgos takarítása! Ezután el lehet készíteni az alapozást: figyeljünk arra, hogy az alapozók kötési idejét minden esetben ki kell várni, ez 4-12 óra lehet, és csak ezután folytatódhat a munka!


  1. Ahol nagyobb mennyiségben fog érintkezni a falfelülettel vagy a padlóval a víz, ott kenhető szigetelést kell alkalmazni, ha nem szeretnénk, hogy a felület és a burkolat a víz miatt károsodjon. Ilyen helyek a zuhanykabin alja, oldala, a fürdőkád melletti falfelület, vagy akár a fürdőszoba teljes padlófelülete, 10 cm magasságig szigetelve.


  1. A szigetelés kötésidejének kivárása után kezdődhet a burkolat felragasztása: a burkolólap méretétől és anyagától függő ragasztóval. Lehetőség van gyors kötésű ragasztók használatára, amikkel lerövidül a felújítás ideje.


  1. A burkolat leragasztása utáni művelet a fugázás. Ehhez is többféle anyagból lehet választani, érdemes vízlepergető és penészesedést gátló típust választani. Ne feledjük a negatív sarkok, anyagváltások rugalmas hézagkialakítását szilikonok felhasználásával.


  1. A vízvezeték szerelő ezután felteszi a csaptelepeket, és a fugázóanyag megkötése után már használatba is vehetjük az új fürdőnket!
Természetesen ezek csak a legalapvetőbb lépések, ha szeretne még több tanácsot és információt, kérdezzen szaktanácsadónktól, hogy minél felkészültebben vághasson bele fürdőszobája megszépítésébe!

Kategóriák:

Mondja el véleményét!